Uredništvo Glasnika Advokatske komore Vojvodine obaveštava javnost da je na sednici uredništva održanoj dana: 30.04.2024. godine doneta odluka o pobednicama oba konkursa, koje je uredništvo raspisalo tokom prethodne godine.

Na oba konkursa pristiglo je ukupno 11 radova, od kojih je uredništvo u razmatranje uzelo 9 radova.

Na konkursu za nagradu „Milorad Botić“ pobedio je rad pod nazivom „Način obračuna sniženja cene kod ugovora o međunarodnoj prodaji robe“ autorke Milice Popović, doktorantkinje na Pravnom Fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Na konkursu za nagradu „Katarina Lengold Marinković“ pobedio je rad pod nazivom „ Ovlašćenje tužilaštva da izmeni optužnicu i njegov uticaj na položaj optuženog“ autorke Lore Briški, doktorantkinje na Pravnom Fakultetu Univerziteta u Ljubljani.

Svi radovi pristigli na konkurse koji su dobili dve pozitivne recenzije biće objavljeni do kraja ove godine u našem časopisu, o čemu će autori biti obavešteni pojedinačno.

Uredništvo časopisa zahvaljuje se svim učesnicima na konkursima i najavljuje da će uskoro biti raspisani konkursi za 2024. godinu.

U Novom Sadu, 08. 04. 2024. godine                                                                                            Uredništvo časopisa