Predstavljamo Vam program Nemačkog prava koji će se od septembra 2020. godine izvoditi u saradnji Pravnog fakulteta u Potsdamu (Nemačka), Pravnog fakulteta u Segedinu (Mađarska) i Pravnog fakulteta u Novom Sadu. U okviru programa, moguće je pohađati kurs nemačkog jezika za pravnike u trajanju od godinu dana, ili pak dvogodišnje master studije nakon čijeg se završetka dobija dvojna diploma Pravnog fakulteta u Potsdamu i Pravnog fakulteta u Segedinu. Nastavu i praktične vežbe izvode profesori i docenti sa Pravnog fakulteta u Potsdamu na nemačkom jeziku. Predavanja u vidu blok nastave se odvijaju petkom u poslepodnevnim časovima i vikendom.

Na studijski program Nemačkog prava (https://www.uni-potsdam.de/jura/internationales/deutsche-rechtsschule-an-der-universitaet-szeged.html) dobrodošli su i pravnici iz Srbije. Polaznici narednog ciklusa će nastavu moći da prate preko specijalno kreiranog softvera „Virtuelne učionice“. To znači da će predavanja koja se održavaju na Univerzitetu u Segedinu, preko računara, moći da prate polaznici iz Srbije, dok će predavanja koja budu organizovana u Novom Sadu moći da prate polaznici iz Segedina. Pristup virtuelnoj učionici se uspostavlja putem linka koji se polaznicima šalje na mejl. Preko virtuelne učionice osim praćenja nastave omogućeno je i postavljanje pitanja te dobijanje odgovora, kao i učestvovanje u diskusiji.

Program u okviru Škole nemačkog prava se neće odvijati isključivo virtuelno niti za učesnike iz Srbije, niti za učesnike iz Mađarske. Ideja je da se u Segedinu i u Novom Sadu organizuju zajednička predavanja na kojima će polaznici iz obe zemlje moći da se upoznaju, te da se svim polaznicima omogući da lično razgovaraju sa predavačima iz Nemačke.

Sve bliže informacije o Školi nemačkog prava i uslovima za njeno pohađanje dostupne su na sajtu: https://www.uni-potsdam.de/de/jura/internationales/drszeged/aktuelles-termine-studienplan-2018-2020.html

Kliknite na link kako biste preuzeli fajl u PDF formatu