Представљамо Вам програм Немачког права који ће се од септембра 2020. године изводити у сарадњи Правног факултета у Потсдаму (Немачка), Правног факултета у Сегедину (Мађарска) и Правног факултета у Новом Саду. У оквиру програма, могуће је похађати курс немачког језика за правнике у трајању од годину дана, или пак двогодишње мастер студије након чијег се завршетка добија двојна диплома Правног факултета у Потсдаму и Правног факултета у Сегедину. Наставу и практичне вежбе изводе професори и доценти са Правног факултета у Потсдаму на немачком језику. Предавања у виду блок наставе се одвијају петком у послеподневним часовима и викендом.

На студијски програм Немачког права (https://www.uni-potsdam.de/jura/internationales/deutsche-rechtsschule-an-der-universitaet-szeged.html) добродошли су и правници из Србије. Полазници наредног циклуса ће наставу моћи да прате преко специјално креираног софтвера „Виртуелне учионице“. То значи да ће предавања која се одржавају на Универзитету у Сегедину, преко рачунара, моћи да прате полазници из Србије, док ће предавања која буду организована у Новом Саду моћи да прате полазници из Сегедина. Приступ виртуелној учионици се успоставља путем линка који се полазницима шаље на мејл. Преко виртуелне учионице осим праћења наставе омогућено је и постављање питања те добијање одговора, као и учествовање у дискусији.

Програм у оквиру Школе немачког права се неће одвијати искључиво виртуелно нити за учеснике из Србије, нити за учеснике из Мађарске. Идеја је да се у Сегедину и у Новом Саду организују заједничка предавања на којима ће полазници из обе земље моћи да се упознају, те да се свим полазницима омогући да лично разговарају са предавачима из Немачке.

Све ближе информације о Школи немачког права и условима за њено похађање доступне су на сајту: https://www.uni-potsdam.de/de/jura/internationales/drszeged/aktuelles-termine-studienplan-2018-2020.html

Кликните на линк како бисте преузели фајл у ПДФ формату